top of page
Ara
Yazarın fotoğrafıJigger Istanbul

Corona (Covid-19) Sonrası Yiyecek-İçecek Sektörüne Dair Düşünceler ve Öneriler -2

Geçtiğimiz hafta yayınladığımız 'Corona (Covid-19) Günleri Sonrası Yiyecek-İçecek Sektörüne Dair Düşünceler ve Öneriler' başlıklı yazımız çokça destek gördü ve bir tartışmanın da fitilini ateşlemiş oldu. Yapılan tartışmaları titizlikle, bazen üzülerek, bazen sevinerek takip ediyoruz.



Tartışmaların daha çok 'somut önerilerde' kalmasını dilediğimizden 2.yazımıza 2 somut öneri ile devam ediyoruz. Zira konseptleri yeniden şekillendirecek olan nihai tüketicidir.

Bizim önerilerimiz daha çok donanımsal olarak güçlenmeyi anlatır, işletmelerin korona sonrası hayatta kalabilmesi adına deneyimsel önerilerdir.


Konularımıza dönelim. Corona sonrası yeni dönemin bir 'start çizgisi' özelliği taşıdığını ve bu dönemin bu yıl tüketiciyi ikna etme süreci olacağını, işletmelerin var olan durumları ve yeni donanımlar üretmeleri ve faaliyete geçirmeleri, personel sağlık kontrolleri, hijyen, sanitasyon konularında yazdığımız yazının ikinci kısmını ilk kısımda yer alan önerilerimizi pekiştirecek önerilerle devam edelim.



Gıda ve Temizlik Tedarik Zincirinde Şeffaflık


Tüketici artık bilgiye çok daha kolay ulaşabiliyor ve sunduğunuz ürünlerin organik ve belirli bir zevke hitap eden düzeyde olması tüketici için geçmişe göre çok daha önemli. Örneğin hotel odalarında bulunan sabun, şampuan, havlu gibi ürünler hotel'in ismi ve logosunu barındıran 'merchandising' ürünlerinin nasıl üretildiğini, hangi proseslerden geçtiğine odada kalan misaifirin kolay ulaşmasını sağlamak, bu ürünlerin doğru ürünler olduklarını ispatlamakla başlanabilir.


İçten değişiklik olmadığı sürece, kavramsal önerilerin yeterince algılanmadığını ve yetersiz kaldığını düşünüyoruz.





Yiyecek-içecek sektöründe ise gıdaların geldiği çiftlikler, hasat zamanları gibi bilgiler misafirle paylaşılabilir. Paylaşılmalı çünkü, her yiyecek-içecek işletmesi misafiriyle, tüketicisiyle her zamankinden daha yakın temasta olması, 'hem dış hem iç pr' çalışmalarını artırması Corona sonrası büyük zaruriyet. Tüketiciyi ikna süreci ve start çizgisinde avantajlı başlama bunlarla mümkün.



Bar Uygulamalarında 'Bar Souce Chef ve Cold Press Room' Önerisi


Jigger İstanbul olarak danışmanlık verdiğimiz bütün mekanlarda uygulanmasını önerdiği bir diğer çalışma 'Bar Souce Chef ve Cold Press Room' önerisi. Corona sonrası barda kullanılacak olan sosların (birinci yazımızda önerdiğimiz gibi) HACCP düzenlemesiyle birlikte Cold Press Room'lar oluşturulması, tek bir merkezden, belirli hijyen ve sanitasyon kurallarıyla içeri alınarak belirli personel tarafından hazırlanması ve bütün bu uygulamaların bilgisinin misafirlerle paylaşılması da bir miheng taşı olabilir.


Bu uygulamalarla birlikte barlardaki hız, kokteyllerdeki standardizasyon sağlanırken, hijyeni ve tüketici güvenini de en yüksek noktalarda tutmak mümkün.




Herkesin bildiği gibi barlar yiyecek-içecek sektörünün en ama en karlı alanıdır. Böyle bir itibarı taşımayı hakeder ve Türkiye turizm sektörü olarak diğer ülkelerle yarışma kapasitemiz artar.



Corona (Covid-19) Sonrası Yiyecek-İçecek Sektörüne Dair Düşünceler ve Öneriler -2 yazımızı sonlandırırken Jigger Istanbul'dan bahsetmektense önerilerle ilerlemeyi uygun görüyoruz. İletişim kurmak, danışmak, hizmet almak isterseniz bize buradan ulaşabilirsiniz.


Umarız bizleri bekleyen süreç yaralarımızı sandığımızdan daha kolay saracağımız bir süreç olur.


Jigger Istanbul Kokteyl Tasarım ve Danışmanlık

Devamı Gelecek...







246 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentários


bottom of page